پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۰ تن زعفران خشک

دسته: کشاورزی
بدون دیدگاه
چهارشنبه - ۲۳ آبان ۱۴۰۳
پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۰ تن زعفران خشک

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: پیش‌بینی می‌شود از ۳ هزار و ۵۵۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران در گناباد، ۱۰ تن و ۶۰۰ کیلوگرم زعفران خشک برداشت شود.

اسماعیل قربانی اظهارداشت:۳ هزار و ۵۵۰ هکتار سطح زیرکشت زعفران در این شهرستان است که پیش بینی می‌شود از این میزان سطح زیر کشت ۱۰ تن و ۶۰۰ کیلوگرم زعفران خشک برداشت شود.

وی با بیان اینکه متوسط عملکرد این محصول ۳ کیلوگرم در هر هکتار است، گفت: بیشترین سطح زیرکشت این محصول به بخش کاخک این شهرستان اختصاص دارد و برداشت از نیمه آبان آغاز می‌شود و تا اواخر آذر ماه ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد روی‌ آوردن به کاشت محصولات کم آب بر را تنها راه مواجه با شرایط اقلیمی و افت آب‌های زیر زمینی عنوان کرد و افزود: با وجود ظرفیت های تولید و کیفیت مطلوب زعفران گناباد ولی در دو دهه گذشته به دلیل مشکلات مختلف از جمله خشکسالی سهم شهرستان از این بخش کاهش یافته است.

قربانی با اشاره به اینکه از مجموع ۱۱۷ هزار خانوار خراسان رضوی که به کشت زعفران اشتغال دارند حدود پنج هزار نفر در شهرستان گناباد فعال هستند، بیان کرد: بر اساس آزمایشات، کیفیت زعفران گناباد بالاتر از استانداردهای جهانی است و عطر و رنگ خوبی دارد.

وی ادامه داد: بارش برف و باران زیاد در گذشته موجب تقویت و دفع آفات زمین های زعفران می‌شد ولی هم اکنون بارش کم و افزایش دمای هوا در پاییز و زمستان، اثربخشی فعالیت را در این بخش کاهش داده است.

علی موذنی، رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گناباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به فعالیت دو شرکت در بخش بسته بندی زعفران در گناباد ایجاد صنایع تبدیلی را ضرورت توسعه کیفی این محصول و موفقیت در صادرات و حضور موفق در بازارهای هدف ذکر کرد.

وی مهمترین علت کاهش مقدار و سطح زیر کشت زعفران گناباد را کمبود منابع آبی، خشکسالی، شرایط اقلیمی، نیروی انسانی و عوامل فیزیکی ذکر و بیان کرد: گرمای بیش از حد هوا در ماه های خرداد و تیر ،کاهش تولید جوانه گل زعفران و کاهش گل دهی آن را به همراه داشته و کاهش بارش برف و باران و گرمای نسبی هوا در سالهای گذشته در دامن زدن به این مشکلات موثر بود.

رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان گناباد ادامه داد: مدیریت جهاد کشاورزی برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به تولید زعفران باکیفیت اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی برای گروه‌های هدف و فعالان این بخش در طول سال می‌کند.

موذنی کوددهی مناسب از جمله کودهای مکمل و ریز مغذی‌ها را در افزایش تولید محصول زعفران موثر دانست و افزود: استفاده از کود مایع در فصل زمستان باعث افزایش ۲۵ درصدی تولید این محصول می‌شود.

وی نقش خرید توافقی زعفران توسط دولت را در تثبیت قیمت‌ها موثر ذکر و بیان کرد: استمرار این سیاست‌های حمایتی موجب دلگرمی کشاورزان و ادامه کاشت زعفران می‌شود.


نوشته شده توسط:reporter2 - 3655 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: 12
برچسب ها:
دیدگاه ها