بزرگترین چالشهای توسعه گردشگری در گناباد چیست؟
نایبرئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی گفت: متأسفانه طرحهای مطالعاتی برای حفظ و احیای قناتهای تاریخی گناباد، به ویژه قنات قصبه به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته و این در حالی است که این قنوات میتوانند نقش مهمی در توسعه گردشگری منطقه ایفا کنند.
به گزارش پایگاه خبری گناباد به نقل از ایسنا، هادی محمدپور اظهار کرد: روستای ریاب جزو روستاهای برتر منطقه است که هماکنون در مرحله جهانی شدن قرار دارد. این روستا با بافت ایرانی- اسلامی در حال طراحی است و به لحاظ گردشگری سنگ فرش کوچهها، خانههای مردم، آب انبارها و حمامهای قدیمی بازدیدکنندگان را به یاد تاریخ قدیم و اسلام میاندازد.
وی به اهمیت حفظ قناتهای منطقه گناباد و بجستان اشاره کرد و افزود: موضوعی که در حال حاضر از اهمیت بالایی برخوردار است حفظ قناتهای منطقه گناباد بوده، چراکه میراث گرانبهای تاریخ بشر است و قدمتی ۲۰۰۰ ساله دارند و در صورتی که حفظ نشوند از بین خواهند رفت. به عنوان مثال مسجد جامع گناباد با ۷۵۰ سال عمر از مساجد خاص کشور است، قلعه دختر و قلعه شوراب گناباد همگی آثار تاریخی ارزشمندی هستند که باید به خوبی حفظ شوند.
محمدپور ادامه داد: در همین راستا کاروانسرای یونسی که در حال حاضر آسیب دیده و در حال از بین رفتن است قرار بود توسط شهرداری اجاره شود و اقدامات مرمت و نگهداری آن انجام گیرد تا در ایام خاص و مناسبتها بتوانند از آن استفاده کنند که متاسفانه تاکنون شهرداری نتوانسته است اجازه قانونی این اقدام را به دست آورد.
به طرح مطالعاتی منطقه گناباد اهمیت کافی داده نمیشود
نماینده مردم گناباد در مجلس در خصوص بهرهبرداری بهتر از منطقه قنات قصبه گناباد بیان کرد: متاسفانه به طرح مطالعاتی منطقه قنات قصبه گناباد که به عنوان یک اعجاز در تاریخ بشر شناخته میشود و عموم مردم جامعه نیز منطقه گناباد را به همین نام میشناسند، اهمیت کافی داده نمیشود و تاکنون نیز نتوانستهایم از این ظرفیت بهره کافی و مفید ببریم تا به عنوان مکانی تاریخی و گردشگری مردم جامعه بتوانند از آن بازدید کنند؛ لذا برای بازدید قشرهای مختلف نیاز به خصوصی سازی این مکان داریم.
محمدپور گفت: روستای مزار بجستان گناباد نیز از بافت تاریخی بسیار خوبی برخوردار است که منطقه زیرزمینی در آنجا وجود دارد و ساخت آن به این گونه بوده است که بیش از ۱۰۰۰سال پیش، از کندن دل زمین به دل کوه رسیدند و در طول زمان به مکانی مذهبی تبدیل شده است و در حال حاضر در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شرایط سرمایهگذاری برای گردشگری در این منطقه فراهم است، عنوان کرد: این منطقه در حال حاضر شرایط سرمایهگاری برای گردشگری را داراست، البته در این مورد از دولت انتظار تسهیلگری در جهت خصوصیسازی این منطقه را داریم. در این حوزه نیز مردم پای کار هستند به عنوان مثال مردم در شهر یونسی موافق اجاره کاروانسراها هستند تا بتوانند این اماکن تاریخی را بازسازی کرده و به گونهای به چرخه آثاری که میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند، باز گردانند.