مدیرعامل جامعه نابینایان آشیان مهر گناباد: معلولین هنوز از همه ظرفیت و داشتههایشان استفاده نکردهاند
مدیرعامل جامعه نابینایان آشیان مهر گناباد با بیان اینکه یک نابینا تنها مشکل دید شدن دارند که در بقیه معلولیت ها نیز همین طور است، گفت: بسیاری از این افراد، استعدادهایی دارند که هنوز شکوفا نشده و باید اقداماتی در جهت شکوفایی آن بهکار گرفت، چرا که آن معلولین، هنوز از همه ظرفیت فکر و داشتههایشان استفاده نکردهاند.
به گزارش گنابادنیوز به نقل از ایسنا حسین زحمتکش با بیان اینکه جمله «معلولیت محدودیت نیست» را قبول ندارم، چرا که معلولیت یعنی محدودیت در راه رفتن، در دیدن، در شنیدن و غیره، اما نباید بگذاریم این محدودیتها به محرومیت منجر شود، اظهار کرد: در حال حاضر جامعه نابینایان آشیان مهر شهرستان گناباد در سال ۸۷ توسط عدهای از روشن دلان تأسیس گردید و هم اکنون به بیش از ۲۵۰ معلول نابینا و نیمهبینا و حدود ۱۲۰۰ معلول دیگر ارائه خدمات میکند.
زحمتکش تصریح کرد: معلولین و بویژه نابینایان جزء مظلومترین اقشار جامعه هستند و از امکاناتی که حق آنهاست نمیتوانند استفاده کنند و در این مؤسسه تلاش میکنیم تا از حقوق آنها حمایت و دفاع کنیم.
وی افزود: خدماتی که در این مؤسسه به جامعه هدف ارائه میشود، شامل خدمات مددکاری و توانبخشی، کمک به ساخت و تعمیر مسکن معلولین، کارآفرینی و اشتغال و ارائه خدمات مشاوره شغلی، درمان و آموزش معلولین و نابینایان نیازمند است.
مدیرعامل جامعه نابینایان آشیانمهر گناباد تصریح کرد: هیئت ورزشی نابینایان و کم بینایان توسط این مؤسسه نیز در شهرستان راه اندازی شده و این هیئت نیز تیم گلبال در دو رده خواهران و برادران از بین نابینایان و نیمه بینایان تشکیل داده است که تاکنون در مسابقات استانی نیز خوش درخشیدهاند.
زحمتکش اضافه کرد: کلاسهای آموزشی بریل، جهتیابی، مهارتهای زندگی، مشاوره خانواده، کلاسهای کمک درسی ویژه دانش آموزان معلول نیز تاکنون در این مؤسسه برگزار شدهاست.
وی اضافه کرد: به منظور خدماترسانی بهتر به این قشر و ساماندهی اهداف مؤسسه، ساختمانی در چهار طبقه ویژه تمام معلولین در خیابان حافظ در حال احداث است که تاکنون بالغ بر دو میلیارد و ۹۹۰ میلیون ریال برای آن هزینه شده است که جهت تکمیل آن نیاز به کمک مالی داریم.
مدیرعامل جامعه نابینایان آشیان مهر گناباد با بیان اینکه یکی از مهمترین درخواستها و نیازهای جامعه هدف بحث مناسب سازی محیط شهری است، عنوان کرد: در این میان، بایستی در زمان اجرای طرحها و پروژهها به نیازها و مشکلات افراد معلول و ناتوان جسمی توجه کرد و این پروژهها را به صورتی اجرایی کرد که این افراد نیز بتوانند از آن مانند دیگر اقشار جامعه بهرهمند شوند.
زحمتکش با بیان اینکه باید نگرش مردم نسبت به معلولین عوض شود، گفت: وقتی نام معلول و معلولیت برده میشود، مردم ذهنشان به سمت ناتوانی میرود، در صورتی که بسیاری از معلولین تواناییهایی را دارند که سایر افراد از داشتن آن عاجز هستند، لذا بایستی این فرهنگ و ذهنیت عوض شود.