سوارکاران گناباد همچنان در انتظار پیست استاندارد
رئیس هیأت سوارکاری گناباد گفت: گناباد در زمینه ورزش سوارکاری و صنعت اسب استعدادهای قابل توجهی دارد اما پیگیریها برای ایجاد یک پیست اسبسواری استاندارد هنوز به جایی نرسیده است.
به گزارش پایگاه خبری گناباد به نقل از ایستا، یکی از ورزشهای روبه رشد در شهرستان گناباد ورزش سوارکاری و به طور کلی، صنعت پرورش اسب است به طوری که بخش خصوصی در زمینه ایجاد باشگاههای سوارکاری و مجموعههای پرورش اسب سرمایهگذاری عظیمی کرده و با استقبال خوب علاقهمندان روبهرو شده است و اسبهای گناباد در سطح ملی حائز رتبههای ارزشمندی هستند؛ این در حالی است که نبود پیست استاندارد به عنوان بزرگترین مانع، فعالان در این حوزه را با چالشهایی مواجه کرده و باوجود پیگیریهای فراوان، اما دستیابی به این زیرساخت مهم هنوز فراهم نشده است.
محمد ابراهیمیان در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: گناباد در زمینه صنعت اسب و ورزش سوارکاری حرفهای زیادی در سطح ملی و کشوری برای گفتن دارد، اما متأسفانه بسیاری از افراد هنوز به این ورزش و به این صنعت به چشم ورزش نگاه نمیکنند و بیشتر جنبه تفریحی و تفننی آن را در نظر میگیرند.
ابراهیمیان اظهار کرد: در نژادترکمن، در کورس ملی گنبد که هفتههای گذشته برگزار شد از ۳ مقام کسب شده، ۲ مقام مربوط به اسبهای گناباد بود که این برای گناباد که شهر کوچکی است و امکانات آن چنانی هم ندارد بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: لازمه رشد و پیشرفت هر کاری به خصوص در زمینه ورزش، ایجاد و توسعه زیرساختهای مربوط به آن است اما شهرستان گناباد باوجود استعدادهای خوب در زمینه ورزش اسبسواری، از اصلیترین زیرساختها که وجود پیست اسبسواری استاندارد است، برخوردار نیست.
ابراهیمیان خاطر نشان کرد: برای ایجاد پیست استاندارد پیگیریهایی شده است و زمینهایی پیشنهاد شده، اما در این مسیر نیز مثل بسیاری از جاهای دیگر، مشکل همیشگی همان مسیر پر پیچ و خم بوروکراسی اداری است و کارها آن طور که باید پیش نمیرود و نیاز به یک عزم جهادی دارد.
وی با بیان اینکه حدود یک سال ونیم است که به دنبال زمین هستیم اما هنوز زمین واگذار نشده است، افزود: بخشی از پیگیریها مربوط به مسئولان شهرستان است اما قسمتهایی هم از سطح شهرستان خارج است و استانی و کشوری است بنابراین نیاز هست که مسئولان رده بالاتر شهرستان این کار را پیگیری کنند.
وی یادآور شد: در زمینه ورزش سوارکاری و پرورش اسب در بخش خصوصی سرمایهگذاریهای عظیمی شده و مسیر درستی را رفتهاند به طوری که در این زمینه به شکوفایی رسیدهاند و امکان ندارد در ماه ۲ مقام قهرمانی از گناباد نداشته باشیم.
رئیس هیأت سوارکاری گناباد گفت: مسابقات محلی و منطقهای در گناباد برگزار میشود و بالاترین میزان تماشاگران در سطح شهرستان مربوط به مسابقات اسبسواری است که منجر به شور و نشاط اجتماعی میشود، اما برای برگزاری مسابقات سختیهای زیادی را به جان میخریم و هزینههای زیادی میپردازیم به طوری که برای هر کورس حداقل ۲۵ میلیون تومان هزینه میشود که به جز بخش خصوصی و خیران از جای دیگری حمایت نمیشویم.
وی بیان کرد: اگر پیست استاندارد در گناباد داشته باشیم شهرستان گناباد این قابلیت را دارد که مسابقات کورس کشوری، مسابقات زیبایی و… در سطح کشوری برگزار کند.
وی همچنین به موضوع آموزش اشاره کرد و گفت: در زمینه آموزش و تربیت مربیان هم پیگیریهایی انجام شده و از فدراسیون قولهایی گرفتهایم که کلاسهای آموزشی در شهرستان برگزار کنند و چنانچه بخش آموزش تقویت شود سوارکاران حرفهای هم زیاد خواهد شد.
ابراهیمیان در رابطه با پیست اخیری که چند هفته قبل در شهر بیدخت افتتاح شد، نیز توضیح داد: اخیرا پیستی در شهر بیدخت افتتاح شده است، اما این پیست جزء پیستهای تمرینی است و شاید برای تمرینات و مسابقات منطقهای در سطح جنوب استان، پیست استانداردی باشد اما با توجه به اهداف بزرگی که در پیش داریم این پیست ما را اقناع نمیکند و برای برگزاری مسابقات ملی و کشوری مناسب نبوده و غیر استاندارد است.
وی در ادامه گفت: چون در شهرستان گناباد مجموعههای پرورش اسب داریم، نیاز است که نهادههای دامی بیشتری به این بخش اختصاص داده شود که در این زمینه پیگیریهایی شده و حوالههایی دریافت شده اما از میزان مورد نیاز خیلی کمتر است و اگر جهاد کشاورزی هم به این صنعت نیمنگاهی داشته باشد باعث رونق و پیشرفت صنعت اسب در شهرستان خواهد شد.
وی نبود امکانات دامپزشکی را یکی دیگر از موانع و مشکلات بخش صنعت اسب در گناباد دانست و گفت: با توجه به صنعت روبه رشد پرورش اسب در شهرستان گناباد، وجود دامپزشک متخصص از دیگر نیازهای این صنعت در شهرستان گناباد است.
مجوز صادر شده اما زمین هنوز واگذار نشده است
رئیس اداره ورزش و جوانان گناباد نیز در رابطه با روند پیگیریهای پیست استاندارد اسبسواری در گناباد در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: ایجاد پیست استاندارد یکی از نیازهای ضروری شهرستان است که در این زمینه پیگیریهایی انجام شده و همچنان ادامه دارد.
محمدعلی امینی اظهار کرد: مجوز ۳۰ هکتار زمین در کنار پلیس راه و مقبره علامه بهلول گنابادی از طرف منابع طبیعی صادر شده و کارهای اولیه انجام شده، اما زمین مربوطه هنوز واگذار نشده است.
وی افزود: واگذاری زمین نیاز به مصوبه دارد که تا حدودی پروسهای زمان بر است و باید شورا و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به موضوع وارد شوند تا این مرحله سریعتر سپری شود.
وی تصریح کرد: برای پیست اصلی هنوز اعتبارات دولتی تخصیص نیافته اما به محض واگذاری زمین، ما آمادگی این را داریم تا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و با کمک خیران که خودشان نیز اعلام آمادگی کردهاند، و براساس نقشهای که آماده کردهایم، ظرف ۶ ماه و یا حتی زودتر پیست را به بهرهبرداری برسانیم.
امینی بیان کرد: پیستی که در حال حاضر در شهرستان داریم پیست غیر استانداردی است و چون در کنار قنات قصبه واقع شده است ساخت و ساز در آن ممنوع بوده و اجازه ساخت و ساز نداریم.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در زمینه پیشرفت این ورزش در شهرستان گناباد گفت: در بحث ورزش اسبسواری و پرورش اسب، بخش خصوصی وارد شده و با استقبال بسیار خوبی هم همراه بوده است به طوری که هر ماه یک یا دو اسب از اسبهای شهرستان در سطح ملی، در گنبد حائز مقام و رتبه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در گناباد کورس برگزار میشود و مسابقات در شهرستان طرفداران زیادی دارد و برای هر کورس تماشاگران زیادی به پیست میآیند و چون پیست، پیست غیراستانداردی است، هر بار که کورس برگزار میکنیم علاوه بر هزینههای بالا، خطرات زیادی هم دارد و کنترل تعداد بالای تماشاگر در این پیست غیراستاندارد، برای ما خطرآفرین است.
وی یادآور شد: اخیرا پیستی در شهر بیدخت افتتاح شد و چون حریم و حصارهای آن مشخص شده است از پیست خود گناباد بهتر است و کنترل آن راحتتر است، اما در این پیست هم زیرساخت ایجاد نشده، خیلی استاندارد نیست و هنوز جا برای کار زیاد دارد.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان گناباد ابراز امیدواری کرد: پیست گناباد در صورتی که راهاندازی شود بزرگترین پیست شرق کشور خواهد بود اما این کار بزرگی است و به تنهایی کاری پیش نمیرود بلکه ادارات مختلف هم باید کمک کنند تا زمین هر چه سریعتر واگذار شده و عملیات اجرایی آن آغاز شود.
به گفتهی رئیس هیأت سوارکاری گناباد در حال حاضر در شهرستان گناباد ۵ مجموعه پرورش اسب و ۲ باشگاه سوارکاری فعال هستند و تعداد اسبهای شهرستان حدود ۷۰۰ اسب است که حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ اسب، از اسبهای هویتدار و شناسنامهدار هستند.