تغییر کاربری اراضی کشاورزی یکی از عوامل اصلی مخرب خاک است
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی موجب از بین رفتن میکروارگانیسم زنده در خاک می شود و این از عوامل مخرب برای خاک است.
به گزارش پایگاه خبری گناباد، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گناباد در این جلسه هماهنگی و برنامه ریزی گرامیداشت هفته جهانی خاک در محل اداره جهاد کشاورزی گناباد گفت : در راستای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، روز ۵ دسامبر به عنوان روز جهانی خاک نامیده شده است و هدف آن افزایش آگاهی در مورد اهمیت خاک ، ترویج مدیریت بهتر خاک و افزایش آگاهی از مسائل مربوط به تخریب خاک و تأثیرات آن بر محیط زیست میباشد.
اسماعیل قربانی با اشاره به این که بهره برداران بخش کشاورزی کشور مستقیما با خاک بعنوان بستر فعالیت های خود جهت تولید محصولات در ارتباط هستند افزود :حفظ و حراست و استفاده بهینه از این نعمت خدادادی را برای افزایش تولید و تامین نیاز غذایی مردم و همچنین تامین غذای نسلهای آینده وظیفه همگان دانست و آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به بهره برداران خاک که همانا کشاورزان و دامپروران بخش کشاورزی کشور می باشند را از رسالت های مهم همه خدمتگزاران نظام بر شمردند.
وی ادامه داد: خاک بعنوان یکی از عناصر اصلی در تولید و امنیت غذایی کشور حائز اهمیت است و یکی از عوامل اصلی مخرب خاک ، تغییر کاربری اراضی کشاورزی ، فرسایش خاک بر اثر عملیات زراعی و آتش زدن کاه و کلش است که این امر موجب از بین رفتن میکروارگانیسم زنده در خاک می شود.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد اظهار امیدواری نمود: با تعامل بیش از پیش سازمان جهاد کشاورزی ، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، سازمان محیط زیست و مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی در جهت تبیین اهمیت و کاربرد های خاک در تامین امنیت غذایی کشور و همچنین معرفی راه و روشهای جلوگیری از تخریب و فرسایش خاک گام های موثری برداشته شود.
قربانی با بیان اینکه اولین قدم در دستیابی به امنیت غذایی و خودکفایی، حفاظت از خاکهای زراعی و کشاورزی است ، به اجرای طرح ها و برنامه های ویژه در هفته خاک توسط مراکز جهاد کشاورزی با همکاری اداره آموزش و ترویج و اداره امور فنی و زیربنایی بر آموزش کشاورزان در کلاسها و بازدید های ترویجی تاکید کرد.
خبرنگار یاسر سالاری