سفالگر گنابادی نشان ملی مرغوبیت گرفت
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: یکی از هنرمندان سفالگر این شهرستان نشان ملی مرغوبیت گرفت. به گزارش گنابادنیوز به نقل از ایرنا امان الله نوروزی افزود: بعد از بررسی آثار صنایع دستی استانهای مختلف که توسط داوران ملی و بر اساس معیارهای مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی، احترام به ارزش های محیط زیست در بکارگیری مواد و تکنیک های تولید و مسئولیت اجتماعی انجام شد، حسن ترابی از هنرمندان پیشکسوت این رشته هنری در گناباد موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی شد.
وی اظهار کرد: شهرستان گناباد با سابقه بسیار کهن از ظرفیتهای بسیار در صنعت سفالگری برخوردار است و قطب این صنعت در منطقه محسوب می شود.
هنر سفالگری در گناباد پیشینه ای ۵ هزار ساله دارد و چهره شاخص و هویت ویژه خود را از اواخر قرن یازدهم هجری در روستای ‘مند’ این شهرستان به دست آورده است.
از مهمترین نقوش این سفال می توان به عناصر تزئینی برگرفته از طبیعت نظیر نقش ماهی اشاره کرد که از نقوش کهن و اسطوره ای به شمار می رود و در نگاه اسطوره شناسی مظهر موجودات آبی، ژرف نگری و تیزبینی و نماد گیاهان است.
دیگر نقوش به کار گرفته شده در سفال مند، خورشید، پرنده، پروانه، گل و برگ و خانه بندی است که زینت بخش سفال و سرامیک منطقه گناباد اعم از بدل چینی و معمولی می باشد.
شهرستان گناباد دارای ۲۵۰ اثر تاریخی و معنوی است که از این تعداد ۱۴۲ اثر به ثبت ملی رسیده است.
چهار موزه باستان شناسی، مردم شناسی، آب و موزه روستایی زعفران هم در این شهرستان دایر است.