مطالعه ساختار جمعیتی شهرستان گناباد

دسته: اجتماعي , بجستان , پسکلوت , کاخک , مرکزی , مناطق
۶ دیدگاه
دوشنبه - ۲۵ بهمن ۱۳۸۹

از مجموع ۱۴۳ نقطه جمعیتی غیر شهری در گناباد بیش از  آنها (۴۸ مورد) دارای جمعیت کمتر از ده نفر بوده اند که اطلاق روستا به آنها صحیح نمی باشد.

تعداد و پراکندگی جمعیت ( بررسی موردی بخشهای مرکزی و کاخک )

کل جمعیت شهرستان گناباد در سال ۱۳۸۵ ، ۱۱۰۱۳۵ نفر بوده است

بر اساس سرشماری نفوس و مسکن آبانماه ۱۳۸۵، جمعیت بخش مرکزی و کاخک شهرستان گناباد ۷۹۷۸۴ نفر بوده است. از این تعداد ۴۶۵۱۰ نفر (۲۹/۵۸%) ساکن سه نقطه شهری گناباد، کاخک،‌بیدخت و ۳۳۲۷۴ نفر (۷/۴۱%) در چهار دهستان این منطقه سکونت داشته اند (سایت مرکز آمار ایران www.Armar.org.ir) تراکم نسبی جمعیت در منطقه مورد مطالعه در سال ۱۳۸۵ ۳/۱۴ نفر در کیلومتر برآورد شده است. تراکم نسبی جمعیت در بخش مرکزی گناباد ۳۱/۱۵ و در بخش کاخک ۲۱/۸ نفر در کیلومتر مربع بوده است. به استناد سرشماری ۱۳۸۵ بالغ بر ۵/۸۴ درصد جمعیت منطقه گناباد (۶۷۴۱۷ نفر) ساکن بخش مرکزی و بقیه ۱۲۳۶۷ نفر در بخش کاخک زندگی می کنند. نتایج همین سرشماری نشان می دهد که در گناباد علاوه بر سه نقطه شهری حدود ۱۴۳ روستا، آبادی دارای سکنه یا مکان جمعیتی وجود دارد که ۶۵ مورد آن در بخش مرکزی و ۷۸ مورد در بخش کاخک استقرار دارند.

از مجموع ۱۴۳ نقطه جمعیتی غیر شهری در گناباد بیش از  آنها (۴۸ مورد) دارای جمعیت کمتر از ده نفر بوده اند که اطلاق روستا به آنها صحیح نمی باشد. از بین روستاهای محدوده مورد مطالعه  فقط ۴۳ روستای آن جمعیتی بالغ بر یکصد نفر داشته اند که ۲۳ مورد آن در بخش مرکزی و ۲۰ مورد در بخش کاخک استقرار داشته اند. بنابراین یکصد مورد از نقاط جمعیتی گناباد دارای جمعیت کمتر از ۱۰۰ نفر هستند لذا  کمبود جمعیت یکی از موانع اصلی توسعه یافتگی این روستاها می باشد.

از طرف دیگر تراکم جمعیت نیز در روستاهای کوهستانی و دشت به شدت متفاوت است. روستاهای استقرار یافته در مرکز دشت عموماً پرجمعیت تر از روستاهای کوهستانی و دره ای می باشند. دو دهستان پسکلوت و حومه که در بخش مرکزی قرار دارند دهستانهای کویری و جلگه ای و دهستانهای کاخک و زیبد (واقع در بخش کاخک) پایکوهی و کوهستانی هستند.

میانگین جمعیت روستاهای دهستان پسکلوت و حومه در سال ۱۳۸۵ به ترتیب ۳۸۱ و ۳۸۸ نفر بوده و میانگین جمعیت روستاهای دو دهستان زیبد و کاخک در همین سال ۱۹۸ و ۵۸ نفر برآورد شده است.

شهرهای گناباد،‌کاخک و بیدخت نیز در سال ۱۳۸۵ به ترتیب ۳۶۹۹۶، ۴۵۷۷ و ۴۹۴۷ نفر جمعیت داشته اند. و جمعیت شهرهای بجستان و یونسی به ترتیب ۱۱۹۶۰ نفرو ۲۳۴۹ بوده اند

جدول زیر نشان دهنده تعداد جمعیت شهری و روستایی منطقه  گناباد در سال ۱۳۸۵ می باشد.

نام مکان

کل جمعیت ۱۳۸۵

تعداد خانوار

تعداد زن

تعداد مرد

جمع کل منطقه ای

۷۹۷۹۳

۲۲۳۰۴

۳۹۱۰۱

۴۰۶۹۲

جمع بخش مرکزی

۶۷۴۱۷

۱۸۲۰۶

۳۲۵۸۵

۳۴۸۳۲

دهستان پسکلوت

۸۷۶۶

۲۲۵۷

۴۴۶۳

۴۳۰۳

دهستان حومه

۱۶۷۰۸

۴۷۳۳

۸۳۲۲

۸۳۸۶

شهر گناباد

۳۶۹۹۶

۹۸۲۰

۱۷۳۶۶

۱۹۶۳۰

شهر بیدخت

۴۹۴۷

۱۲۵۹

۲۴۳۴

۲۵۱۳

جمع بخش کاخک

۱۲۳۷۶

۴۰۸۹

۶۵۱۶

۵۸۶۰

دهستان کاخک

۳۰۵۲

۱۱۱۸

۱۶۲۰

۱۴۳۲

دهستان زیبد

۴۷۴۷

۱۷۲۱

۲۵۴۸

۲۱۹۹

شهر کاخک

۴۵۷۷

۱۲۵۹

۲۳۴۸

۲۲۲۹

چنانکه پراکندگی نقاط زیستی در ارتباط با توپوگرافی نشان می دهد روستاهای گناباد به صورت خطی و منظومه ای در نقاط کوهستانی، کوهپایه ای و مرکز دشت استقرار یافته اند. بزرگترین روستاهای این بخش در دهستان حومه و پسکلوت واقع شده است.

از مشخصات روستاهای استقرار یافته در مرکز دشت، بزرگی روستاها و پرجمعیتی آنهاست. علت اصلی این مطلب گذشته از وضعیت توپوگرافی که مناسب برای گسترش سکونتگاهها هستند، در دسترسی آسان آنها به مرکز شهر و وضعیت ارتباطی مناسب آنها نهفته است. علت مهمتر در این زمینه به نظر نگارنده به منابع آبی نسبتاً مطمئن آنها یعنی قنوات عمیق و طویل که کمتر تحت تأثیر خشک سالی ها قرار می گیرند و همچنین اراضی هموار و وسیعتر آنها برای کشاورزی مربوط می شود.

اما روستاهایی که در کوهپایه ها یا در دره های کوهستانی به ویژه در قسمت ارتفاعات جنوبی واقع شده اند. هم به دلایل فیزیوگرافیکی،‌هم ارتباط با مرکز شهرستان و نقاط شهری دارای جمعیت کمتری هستند و به علاوه اینکه منابع آب آنها با توجه به نوسانات اقلیمی شدیداً‌ آسیب پذیر است. اراضی کشاورزی آنها نیز غالباً نامساعد و دارای وسعت کم می باشد. لذا امکان توسعه این روستاها در گذشته کمتر وجود داشته است. به استثنای چند روستای نسبتاً پرجمعیت که زمانی بیش از ۱۰۰۰ نفر جمعیت داشته اند) بقیه سکونتگاههای کوهستانی و کوهپایه ای ، قریه ها و آبادیهایی است که آب مورد نیاز آنها از طریق چشمه قناتها تأمین می شود.

ترکیب جنسی و سنی جمعیت روستایی

چنانکه جدول بعدی و هرمهای سنی پیوست آن نشان می دهد ترکیب جنسی و سنی نقاط شهری و روستایی گناباد متفاوت است. نسبت جنسی در کل جمعیت این شهرستان ۱۰۴ نفر است
(یعنی ۱۰۴ نفر مرد در مقابل هر صد نفر زن) به لحاظ ترکیب جنسی ۵۱% جمعیت این شهرستان مرد و ۴۹% ساکنان زن هستند که خود دلایل متعددی از جمله حضور نسبتاً وسیع دانشجویان در گناباد دارد.

در مورد جمعیت ساکن در نقاط شهری جدول حاکی از این است که ۴/۵۲% ساکنان این نقاط مرد و بقیه یعنی ۶/۴۷% زن هستند یعنی به ازای هر صد زن حدود ۱۱۰ مرد وجود دارد که ریشه این مسئله اولاً مهاجرت نیروی کار روستایی منطقه به شهر و ثانیاً حضور دانشجویان و کارگران غیر بومی  در این شهر است که بیشتر از جنس مذکر هستند.

اما همین جدول نشان می دهد که در مورد جمعیت روستایی نسبت زنان بیشتر است. (به ازای هر صد زن ۲/۹۶ مرد در این روستاها زندگی می کنند، ۴۹ درصد مردان و ۵۱ درصد زنان است).

از نظر ترکیب سنی و ساختار سنی جمعیت گناباد پدیده های جالبی از هرمهای سنی قابل بررسی است.

نخست این که جمعیت این منطقه (چه در نقاط شهری و چه در نقاط روستایی به طور کلی در سطح شهرستان) جوان است و پایه هرم گسترده تر است.

ثانیاً جمعیت کمتر از ده سال در هر دو گروه جنسی هم در نقاط شهری و هم روستایی به صورت قابل توجهی کمتر از گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال است. علت آن تأثیر برنامه های کنترل جمعیت و تنظیم خانواده یا مهاجرت جوانان که در سن باروری هستند می باشد و شاید هم علتهای دیگری دارد. اما علت هر چه باشد از نظر برنامه ریزی ناحیه ای و روستایی و آینده نگری بسیار معنی دار است.

هرم سنی سال ۱۳۸۵ منطقه نشان می دهد گروه سنی ۶۰ ـ ۴۰ سال به نسبت سالهای قبل و بعد از آن مخصوصاً در گروه مردان کمتر هستند که احتمالاً به مهاجرت جوانان در سالهای قبل از انقلاب اسلامی یا سالهای اولیه انقلاب بر می گردد.

سوم اینکه گروه سنی ۱۹ ـ ۱۵ و ۲۵ ـ ۲۰ ساله در کل منطقه به نسبت سالهای قبل و بعد از آن افزایش چشمگیر دارد. شاید دلیل اصلی آن عدم کنترل جمعیت و تنظیم خانواده در سالهای جنگ تحمیلی باشد.

چهارم اینکه  نسبت سالخورده ها در نواحی روستایی منطقه بیش از نقاط شهری است.

جدول زیر ترکیب سنی جمعیت کل شهرستان گناباد به( انضمام بجستان) را نشان می دهد.

طبقات سنی جمعیت گناباد به تفکیک مرد و زن در نقاط شهری و روستای در سال ۱۳۸۵

شهرستان گناباد

مرد و زن

ساکن در نقاط شهری

ساکن در نقاط روستائی

گروه سنی

جمع

مرد

زن

مرد

زن

مرد

زن

۴ ـ ۰ ساله

۸۸۰۶

۴۵۳۹

۴۲۶۷

۲۴۹۸

۲۴۲۷

۲۰۴۱

۱۸۴۰

۹ ـ ۵ ساله

۸۵۵۱

۴۴۸۷

۴۰۶۴

۲۵۰۸

۲۲۶۴

۱۹۷۹

۱۸۰۰

۱۴ ـ ۱۰ ساله

۱۰۰۱۷

۵۱۷۸

۴۸۳۹

۳۰۶۴

۲۸۰۹

۲۱۱۴

۲۰۳۰

۱۹ ـ ۱۵ ساله

۱۳۷۰۹

۷۲۳۵

۶۴۷۴

۴۵۹۴

۳۷۶۷

۲۶۴۱

۲۷۰۷

۲۴ ـ ۲۰ ساله

۱۲۹۸۳

۶۶۵۹

۶۳۲۴

۴۱۵۶

۳۵۷۰

۲۵۰۳

۲۷۵۴

۲۹ ـ ۲۵ ساله

۹۶۵۷

۴۷۹۶

۴۸۶۲

۲۶۹۵

۲۶۸۷

۲۱۰۱

۲۱۷۵

۳۴ ـ ۳۰ ساله

۷۸۷۳

۳۹۳۰

۳۹۴۳

۲۲۹۲

۲۲۶۵

۱۶۳۸

۱۶۷۸

۳۹ ـ ۳۵ ساله

۷۳۳۲

۳۶۴۶

۳۶۸۶

۲۲۹۵

۲۲۴۸

۱۳۵۱

۱۴۳۸

۴۴ ـ ۴۰ ساله

۵۸۸۹

۲۹۵۹

۲۹۳۰

۱۹۰۳

۱۷۹۷

۱۰۵۶

۱۱۳۳

۴۹ ـ ۴۵ ساله

۵۳۱۴

۲۶۲۵

۲۶۸۹

۱۶۱۵

۱۴۲۵

۱۰۱۰

۱۲۶۴

۵۴ ـ ۵۰ ساله

۴۲۳۵

۱۹۷۵

۲۲۶۰

۱۱۳۰

۱۱۰۵

۸۴۵

۱۱۵۵

۶۴ ـ ۶۰ ساله

۲۹۹۳

۱۳۳۹

۱۶۵۴

۶۲۲

۶۸۳

۷۱۷

۹۷۱

۶۹ ـ ۶۵ ساله

۲۶۳۴

۱۲۲۶

۱۴۰۸

۴۸۵

۵۸۵

۷۴۱

۸۲۳

۷۴ ـ ۷۰ ساله

۳۱۲۵

۱۵۵۴

۱۵۷۱

۶۰۱

۶۰۳

۹۵۳

۹۶۸

۷۹ ـ ۷۵ ساله

۱۷۹۱

۹۵۰

۸۴۱

۳۹۱

۳۴۱

۵۵۹

۵۰۰

۸۴ ـ ۸۰ ساله

۱۶۸۳

۹۸۸

۷۰۶

۴۱۰

۳۱۱

۵۶۷

۳۹۵

۸۹ ـ ۸۵ ساله

۵۷۵

۳۳۲

۲۴۳

۱۳۸

۱۱۰

۱۹۴

۱۳۳

۹۴ ـ ۹۰ ساله

۱۴۷

۷۹

۶۸

۳۵

۳۲

۴۴

۳۶

۹۵ ساله و بیشتر

۷۸

۴۶

۳۲

۱۹

۱۳

۲۷

۱۹

جمع گناباد و بجستان

۱۱۰۱۳۵

۵۵۷۴۴

۵۴۳۹۱

۳۲۰۵۲

۲۹۷۷۷

۲۳۶۹۲

۲۶۶۱۴

درصد

۱۰۰

۵۶۶۲

۵۴۳۹۱

۱۸/۵۰

۱۶/۴۸

۰۵/۴۹

۹۵/۵۰

رشد جمعیت و تغییرات جمعیتی

در حالیکه جمعیت ایران از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۸۵ نزدیک به ۴ برابر شده است،‌ جمعیت شهرستان گناباد در طول ۵۰ سال مذکور از ۵۸۵۵۲ نفر به ۱۱۰۱۳۵ نفر رسیده است یعنی کمتر از ۲ برابر شده است. اگر چه جمعیت شهر گناباد  از ۷۵۵۵ نفر در سال ۱۳۳۵ به ۳۶۹۹۶ نفر در سال ۱۳۸۵ افزایش یافته یعنی حدود ۵ برابر شده است که دو علت عمده آن مهاجرت روستاییان و تبدیل چند نقطه روستایی به شهر ارزیابی می شود. (به عنوان مثال قصبه شهر و نوقاب در سال ۱۳۳۵ روستا بوده که بعداً در شهر ادغام شده اند) اما جمعیت روستایی منطقه از ۴۷۹۶۵ نفر در سال ۱۳۳۵ فقط به ۴۸۳۰۶ نفر در سال ۱۳۸۵ رسیده است.

جمعیت ۲ نقطه شهری کاخک و بیدخت نیز از ۴۰۴۳ نفر به ۴۵۷۷ و از ۲۳۵۱ نفر به ۴۹۴۷ نفر در طول ۵۰ ساله رسیده است جالب توجه این که حتی از نظر تعداد جمعیت روستایی در سال ۱۳۸۵ شاهد کاهش میزان مطلق آن نسبت به ۴ دوره سرشماری قبلی ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۸ هستیم یعنی در ۴۰ سال گذشته جمعیت روستایی گناباد رو به کاهش بوده است .

تغییرات جمعیتی گناباد در شش دوره سرشماری (۱۳۳۵ ـ ۱۳۸۵)

سال

کل جمعیت

مرد

زن

شهری

روستائی

۱۳۳۵

۵۸۵۵۲

۲۷۶۹۳

۲۷۸۲۷

۷۵۵۵

۴۷۹۶۵

۱۳۴۵

۵۹۸۵۰

۲۹۵۱۴

۳۰۲۷۷

۸۱۵۲

۵۱۷۱۰

۱۳۵۵

۷۰۶۹۴

۳۵۳۵۱

۳۵۳۴۳

۱۶۱۵۰

۵۴۵۴۴

۱۳۶۵

۹۳۳۱۴

۴۷۲۱۵

۴۶۰۹۹

۳۸۰۷۱

۵۵۱۷۶

۱۳۷۵

۱۰۳۶۲۵

۵۱۵۹۰

۵۲۰۳۵

۴۹۲۹۰

۵۴۳۳۵

۱۳۸۵

۱۱۰۱۳۵

۵۵۷۴۶

۵۴۳۸۹

۶۱۸۲۹

۴۸۳۰۶

بررسی تغییرات کمی جمعیت روستایی  شهرستان گناباد ( ۸۵ ـ ۱۳۳۵)

جمعیت روستایی این شهرستان مانند اکثر مناطق خشک و بیابانی کشور در دهه های اخیر دستخوش تغییرات وسیع بوده است. خشکسالی های مکرر، ناامنی طبیعی، افزایش زاد و ولد و بسیاری از عوامل اقتصادی ـ اجتماعی و فرهنگی زمینه ساز مهاجرت وسیع روستاییان بوده است.

یک بررسی کلی از تعداد و پراکندگی جمعیت شهرستان  گناباد نشان می دهد که نسبت جمعیت روستایی به شهری در طول پنج دهه گذشته همواره رو به کاهش بوده است. تعداد قابل توجهی از روستاها با کاهش یا رشد منفی جمعیت مواجه بوده اند. صرف نظر از ترکیب سنی و جنسی جمعیت روستایی گناباد که در جای خود می تواند عامل مؤثری در توسعه یا عدم توسعه روستایی منطقه باشد،‌نوسانات تعداد مطلق جمعیت نیز در این روستاها از نظر برنامه ریزی حائز اهمیت است.

در شرایطی که بیش از ۵۰% روستاهای گناباد در ۵ دهه گذشته رشد جمعیتی منفی داشته اند، چه گامهایی در راه توسعه آنها می توان برداشت و چه عواملی را باید مد نظر قرار داد.

کمتر از ۲۰% روستاهای گناباد در این دوره، از رشد تقریباً عادی برخوردار بوده اند. آیا فقط باید روی همین روستاها سرمایه گذاری کرد یا بقیه روستاها نیز امکان توسعه دارند؟ مطالعه عوامل طبیعی و همچنین مسائل اجتماعی و اقتصادی در این منطقه احتمالاً خواهد توانست پاسخی برای این سؤال بیابد.

در صفحات بعدی ابتدا تغییرات جمعیتی نقاط شهری و سپس تغییرات جمعیتی سکونتگاههای روستایی شهرستان گناباد به نمایش گذاشته شده است.

تغییرات جمعیتی نقاط مسکونی گناباد ( ۱۳۳۵ ـ ۱۳۸۵)

الف: نقاط شهری

نام مکان

جمعیت ۱۳۳۵

جمعیت ۱۳۴۵

جمعیت ۱۳۵۵

جمعیت ۱۳۶۵

جمعیت ۱۳۷۵

جمعیت سال ۱۳۸۵

شهر گناباد

۷۵۵۵

۸۱۵۲

۲۱۳۵۹

۳۰۱۴۹

۳۶۹۹۶

شهر بیدخت

۲۳۵۱

۲۶۶۷

۳۳۰۰

۴۳۴۳

۴۸۷۰

۴۹۴۷

شهر کاخک

۴۰۴۳

۴۳۰۰

۴۸۸۴

۴۹۶۴

۴۵۷۷

شهر بجستان

۹۳۰۷

۱۱۹۶۰

شهر یونسی

۳۳۱۸

۳۳۴۹

ب) دهستان پسکلوت

نام مکان

جمعیت ۱۳۳۵

جمعیت ۱۳۴۵

جمعیت ۱۳۵۵

جمعیت ۱۳۶۵

جمعیت ۱۳۷۵

جمعیت سال ۱۳۸۵

پسکلوت

۴۰۰۳

۴۷۵۸

۵۱۷۲

۸۲۲۸

۹۰۲۰

۸۷۶۶

اروک

۱۰۱

۱۰۱

۱۴۹

۲۲۲

۲۲۵

۲۱۹

اسو

۴۸

۹۹

۹۱

۱۲۳

۱۲۵

۱۲۷

بیمرغ

۸۲۲

۷۹۰

۹۷۰

۱۲۲۲

۱۱۶۳

۹۷۳

جعفرآباد

۲۶

۴

۳

۳

۵۳

چاه مسیله

۷۵

۸۳

۱۱۱

چاه مقیم آباد

۱۲۹

۲۰۹

۵

چاه میغونی بالا

۲۱

۶۷

۳۲

چاه میغونی پائین

۹۰

۱۰۹

۱۷۶

۱۸۷

۱۳۷

چاه نمک

۱۳۹

۱۱۴

۱۳۵

۱۴۰

۹۴

حاجی آباد

۱۵۶

۱۵۹

۲۱۴

۷۱۸

۷۱۱

۵۵۴

روشناوند

۱۰۹۸

۱۱۱۷

۱۳۷۴

۲۱۱۸

۲۳۸۵

۲۷۷۰

سلطانیه

۷۸

۵۲

۴۰

۵۰

۲۷

۳

سیاه دره

۱۶

۶

۴

شوراب

۳۹۸

۴۰۴

۴۱۵

۳۵۳

۲۲۲

۱۶۸

شورچاه

۴۹

۲۶

۲۰

۲

کبوترکوه

۹۱

۱۴۰

۱۶۴

۱۷۵

۱۴۹

۱۱۱

کلاته بالا

۲۲

۲۸

۱۰

کلاته کوه

۱۲

۹

۸

کلاته مزار

۵۰

۲۳

۲۸

۳۶

۱۱

۵۰

کلاته میان

۶۵

۹۰

۲۵

۵۵

۳۴

۲۱

کوثر

۲۳

۱۴

گیسور

۳۸۱

۵۷۵

۲۰۲

۱۰۸۲

۱۲۶۶

۱۳۴۱

نوده گناباد

۱۸۴

۲۰۲

۲۴۳

۵۰

۱۹۸

نوده پشنگ

۵۸۱

۵۸۶

۷۰۳

۱۴۱۰

۱۷۲۳

۱۶۸۸

ج) دهستان و حومه

نام مکان

جمعیت ۱۳۳۵

جمعیت ۱۳۴۵

جمعیت ۱۳۵۵

جمعیت ۱۳۶۵

جمعیت ۱۳۷۵

جمعیت سال ۱۳۸۵

دهستان حومه

۹۴۲۱

۱۲۸۴۳

۱۴۰۴۵

۱۵۲۶۱

۱۵۳۶۸

۱۶۷۰۸

باغسیاه

۷۱۵

۸۳۶

۱۱۵۱

۱۵۹۳

۱۴۵۲

۱۶۹۰

بهاباد

۱۷۳

۶۷۴

۹۰۷

۱۱۸۰

۱۲۹۵

۱۴۲۳

بیلند

۱۷۲۰

۱۹۶۸

۲۵۷۲

۳۵۶۳

۴۱۹۷

۴۲۶۹

خیبری

۷۹۴

۸۳۶

۸۷۲

۱۰۹۰

۸۸۱

۸۶۱

دلویی

۱۱۷۸

۱۱۳۳

۱۰۶۷

۱۲۲۲

۱۲۱۲

۱۳۶۰

رهن

۶۲۶

۶۴۲

۷۹۰

۱۰۲۳

۹۱۲

۹۴۱

ریاب

۶۵۴

۶۴۲

۶۸۱

۷۸۶

۶۲۶

۶۲۳

عزیزآباد

۳۱۴

۳۲۸

۳۵۹

۲۶۰

۱۸۰

قنبرآباد

۳۷۸

۴۰۱

۴۸۳

۷۰۸

۷۶۶

۱۷۲۰

قوژد

۱۲۱۲

۱۰۶۴

۱۶۸۲

۱۵۷۷

۱۴۱۱

کلاته کلوخ

۴۳

۵۴

۸۹

۸۶

۱۲۱

کلاته مسکرا

۴۷

۳۵

۱۷

کلاته ملاعباس

۱۰

۱۲

۱۳

۱۳

۱۳

کلاته نو

۹۲

۴۰

۵۳

۷۵

۷۰

۶۳

محمدآباد

۳۰

۱۲

۲۵

۲۷

۴۳

۶۸

مند

۷۶۱

۷۸۸

۱۰۸۰

۱۶۹۴

۱۴۱۶

۱۶۳۲

نوقاب

۲۳۰۲

۲۴۶۰

۲۸۹۸

شهر

شهر

شهر

د) دهستان زیبد

نام مکان

جمعیت ۱۳۳۵

جمعیت ۱۳۴۵

جمعیت ۱۳۵۵

جمعیت ۱۳۶۵

جمعیت ۱۳۷۵

جمعیت سال ۱۳۸۵

دهستان زیبد

۵۸۸۱

۶۹۳۵

۸۲۱۹

۹۱۸۸

۷۱۸۰

۴۷۴۷

بیهود

۱۱۱

۱۴۳

۱۶۳

۲۲۳

۲۰۹

۲۰۵

خاتمه

۷۱

۶۶

۸۱

۷۵

۵۴

۱۹

خونیک

۱۱

۲۱

۱۸

۱۸

درصوفه

۵۱

۶۱

۷۶

۷۱

۳۵

۱۶

رضویه

۲۳۴

۱۰۳

۱۲۳

۱۱۲

۹۵

۵۵

رقاصان

۲۲۹

۲۵۲

۳۳۱

۲۹۳

۲۳۶

۱۴۰

روچی

۴۸۳

۵۳۲

۶۰۲

۷۰۲

۵۴۷

۳۶۴

زیبد

۹۷۵

۹۹۹

۱۳۰۱

۱۵۸۸

۱۲۵۴

۸۶۸

زیرجان

۱۹۶

۲۵۵

۳۸۳

۴۵۴

۳۵۹

۲۲۰

سرآسیاب

۱۰۶

۸۲

۹۵

۹۷

۷۵

۵۲

سقی

۶۶۳

۷۷۱

۸۱۶

۷۵۶

۴۹۲

۲۸۷

سنجدک

۶۰

۸۶

۴۶

۷۹

۶۷

۳۴

سنو

۸۱۵

۱۱۹۷

۱۳۹۵

۱۶۱۹

۱۲۷۵

۹۲۲

شهاب

۵۹

۹۱

۷۸

۱۱۲

۱۱۷

۴۳

شیرازآباد

۱۳۱

۱۸۷

۱۶۴

۱۳۸

۸۶

۴۳

فخ

۳۸

۸۴

۱۱۴

۱۲۱

۱۱۷

۶۲

فودنجان

۱۸۴

۲۲۳

۲۷۴

۳۲۵

۳۳۱

۲۶۳

قوامیه

۳

۱۰

۹

۹

۵

۳

کلات

۱۰۱۵

۱۱۹۸

۱۳۳۴

۱۴۹۴

۱۲۰۸

۷۵۴

کلاته آخوند

۹

۱۴

۲۲

۱۷

۱۶

۱۵

کلاته سیدعلی

۳۱

۴۸

۳۹

۴۱

۳۳

۱۸

کلاته میرزاتقی

۱۰

۱۵

۱

محمدآباد لبرود

۲۲

۴۸

۶۹

۷۷

۷۷

۵۱

موسیرز

۲۲۷

۳۵۶

۴۳۲

۴۴۹

۳۴۴

۲۱۷

نوده میرمحراب

۱۳۱

۱۶۹

۲۲۰

۲۴۱

۲۱۵

۱۵۲

هراونج

۲۹

۴۲

۵۴

۷۰

۲۹


هـ) دهستان کاخک

نام مکان

جمعیت ۱۳۳۵

جمعیت ۱۳۴۵

جمعیت ۱۳۵۵

جمعیت ۱۳۶۵

جمعیت ۱۳۷۵

جمعیت سال ۱۳۸۵

دهستان کاخک

۱۳۳۵

۱۳۴۵

۱۳۵۵

۱۳۶۵

۱۳۷۵

۱۳۸۵

ابراهیم آباد

۱۲

۱۶

۴

۱

استاد

۵۲۹

۵۵۲

۶۱۸

۶۶۰

۵۱۵

۳۰۳

ایدو

۱۸۴

۱۲۹

۱۴۲

۱۴۷

۱۱۴

۶۴

ایرانی

۱۱

۳

باقرآباد

۱۷

۱۶

۱

بختارداد پائین

۲۱

۴۵

برجوک

۳۹

۹۴

۸۹

۱۱۴

۱۰۸

۹۱

بلوچی

۱۲

۱۶

۱۹

۱۴

۱۰

بنفش

۲۵

۲۰

۲۳

۲۲

۲۱

پای گدار

۱۵

۱۳

۴۸

۴۶

پچک

۶۶۴

۶۵۴

۷۶۵

۷۲۸

۴۴۲

۲۷۵

ترنج پائین

۳۷

۴۱

۶۱

۸۸

۷۵

۲

تک بنستان

۵

۱۵

۸

تک میدان

۱۲۸

۶۴

۹۸

۹۱

۷۵

۲۴

تک زو

۲۹

۲۴

۵۹

۳۰

۱۷

۳۹

چرک آباد

۸

۱۲

۳

چشمه سفید

۲۹

۳۴

۲۲

۱۵

۵

خانیک

۱۱۲۸

۱۰۵۶

۱۱۴۲

۱۰۰۷

۸۹۳

۳۵۱

خون آباد

۳۱

۴۳

۶۴

۷۲

۶۷

۵۹

درقنج

۸۶

۹۷

۶

دهنو

۱۳

۱۹

۲۴

۸

۱۷

دیسفان

۹۲۵

۱۰۰۹

۱۰۵۶

۷۸۶

۴۴۱

۲۸۵

رزگ

۶۳

۶۸

۶۳

۷۸

۶۵

۵۴

رضوصفلی

۱۷۵

۱۲۷

۱۱۴

۱۰۸

۶۴

۵۷

رمکن

۲۰

۱۵

۲۴

۲۸

۱۸

زقیچ

۱۰

۳۴

۴۵

۳۹

۲۶

۴

زو

۲۹

۸۵

۹۰

۹۷

۷۸

۲۹

سارنگ سفلی

۸۲

۶۷

۷۸

۸۷

۵۵

۵۵

شاهراه

۱۴

۲۳

ششک

۶

۳۳

۲۱

۱۵

۱۰

شمس آباد

۱۰

۳۵

۱۷

۴

علی آباد

۲۰

۸

علی منصوری

۳۰

۱۴

۲۲

۱۰

۸۲

قلعه سفید سفلی

۳۶

۴۴

۴۰

۱۹

۱۰

۱۴

کافه صالح آباد

۹

۶

۱۰

۲

کال دهیار

۲۰

۲۸

۲۳

۱۳

۷

کج آباد

۷۷

۶۶

۸۱

۵۹

۶۸

۳۳

کرشک

۱۳۲

۸۴

۱۱۰

۱۰۶

۷۰

۵۴

کسک

۹

۳۴

۲۵

۱۷

۲۰

کلاته شمس

۲۶

۶۶

۹۷

۹۱

۸۳

کلاته شیخی

۶۴

۹۹

۱۰۱

۸۴

۷۵

۱۳۰

کلاته علی مرتضی

۱۴

۱۱

۳

کلاته ملا

۷۷

۲۳

۱۴

۱۰

۱۹

۳۶

کلاته نو

۹۳

۱۳۳

۱۳۷

۹۹

۱۱۵

کلاته ولی

۳۵

۲۸

۲۲

۳۵

۱۶

۷

کوه قلعه سفلی

۱۰۷

۶۲

۶۵

۵۰

۵۳

۵۲

گل آباد

۵۹

۳۳

۵۶

محمدآباد

۳۰

۲۶

۲۳

۱۸

۱۴

محی آباد بالا

۲۸

۱۲

۸

۳

محی آباد پائین

۳۵

۱۸

۴۰

۴۲

۲۵

مرغش

۱۰۱

۱۶۴

۱۵۶

۱۷۰

۹۷

۱۰۴

ملاآباد

۶۱

۷۳

۵۱

۳۷

مهاباد علیا

۳۵

۷۸

۱۴۶

۱۰۸

۸۶

۶۲

میمند

۱۴

۲۶

۲۸

۳۵

۳۷

۱۷

نجم آباد

۱۲۵

۱۱۸

۱۴۱

۱۶۲

۱۳۷

۱۱۲

نهجیز

۱۱

۱۲

۱۴

۲۰

۱۸

۱۱

منبع :  گناباد از فرود تا فردا

نوشته :  دکتر هجرتی


نوشته شده توسط:گنابادنیوز - 1916 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: 2069
برچسب ها:
دیدگاه ها
ناشناس جمعه 29 بهمن 1389 - 2:49 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

سلام
شما فقط جمعیت شهر های یونسی ، بیدخت و کاخک را با جمعیت روستای بیلند مقایسه کنید
نظرتون چیه؟

    ناشناس سه شنبه 10 اسفند 1389 - 11:58 ق.ظ پاسخ به دیدگاه

    درسته که بیلند جمعیتش زیاده ولی مثل یونسی و کاخک حومه نداره و نزدیک گناباد نیز هست یعنی جمعیتش مال گناباده

عاطفه پنجشنبه 12 آبان 1390 - 2:40 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

سلام. چرا این آمار ها بروز نمیشن؟؟!! حدود ۶سال گذشته…!

روح الله کریمیان خانیکی شنبه 1 بهمن 1390 - 0:31 ق.ظ پاسخ به دیدگاه

متاسفانه آمارها اصلا صحیح نیست چون من حداقل از روستای خودمان خانیک وتوابعش مثل(شمساباد و کلاته علی مرتضی وروستاهای اطراف و…) باخبرم و اصلا همچنین آمارهایی رو در سال ۸۵نداشتن.همچنین الان این آمارها قدیمی شده وبه استناد رشد شدید مهاجرت در سالیان اخیر به دلیل خشکسالی دیگه این امارها فاقد کارایی لازم هستند و واقعیت ها چیز دیگه ای رو میگن.واقعیت ها زنگ خطری رو به صدا در میارن که کمتر به گوش مسئولین رسیدهومسئولین به جای مسکن هایی که واسه روستاها تجویز میکنن مثل (گاز کشی و آب و تلفن همراه و…)که همشون هزینه آورند و غیر از هزینه برای اقشار کهنسال چیزی رو نداره بهتره به فکر اشتغال زایی وبهبود شرایط معیشتی باشند نه اقداماتی که فقط جنبه رفاهی دارند و اشتغال زایی رو در بر ندارند.

ناشناس پنجشنبه 8 فروردین 1392 - 10:55 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

اگر لطف کنید تعداد خانوارروستاها را هم بنویسید ممنون میشیم

بنده خدا سه شنبه 11 آذر 1393 - 0:20 ق.ظ پاسخ به دیدگاه

ازدیسفان حومه اش مثل سارنگ که خبردارم درسال ۸۵همچنین آمارجمعیتی نداشتن لطفاآمار درست بدین تاکارایی هم داشته باشه!!!!