برداشت گل محمدی از سطح ۴۳ هکتار گلستان‌های شهرستان گناباد آغاز شد

دسته: کشاورزی
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
برداشت گل محمدی از سطح ۴۳ هکتار گلستان‌های شهرستان گناباد آغاز شد

مدیرجهادکشاورزی شهرستان گناباد گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری در صورت عدم خسارت حوادث غیر مترقیه بیش از ۱۱۰ تن گل محمدی از گلستان‌های این شهرستان برداشت و نزدیک به چهار و نیم میلیارد تومان عاید گلکاران شود.

رمضانعلی قاسمی  با بیان اینکه برداشت گل محمدی تا ۳۰ روز در گلستان‌های شهرستان گناباد ادامه دارد، اظهارداشت: سطح زیر کشت این محصول در بخش مرکزی و بخش‌های کاخک و پسکلوت به ترتیب ۱۵، ۲۰ و ۸  هکتار است.

وی ادامه داد: امسال با توجه به شرایط مناسب اقلیمی برای گل محمدی انتظار می‌رود متوسط عملکرد گل‌محمدی در هکتار در گناباد به ۲۵۰۰ کیلوگرم برسد .

وی خاطرنشان‌کرد: گل محمدی از نظر نیاز آبی محصولی کم آب بر است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری در صورت عدم خسارت حوادث غیر مترقیه بیش از ۱۱۰  تن گل محمدی از گلستان‌های این شهرستان برداشت و نزدیک به چهار و نیم میلیارد تومان عاید گلکاران شود.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد مقاوم بودن گل محمدی در شرایط آب و هوایی و کم آبخواه بودن را از مزایای این گل خواند و گفت: گل محمدی در شهرستان به دلیل شرایط آب و هوایی گرم و خشک از اسانس و عطر بالایی برخوردار است.

مسئول تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گناباد تعداد واحدهای گلابگیری و عرقیات سنتی در گناباد را سه واحد بیان‌کرد و افزود: یک واحد گلابگیری صنعتی دارای مجوز از جهاد کشاورزی جهت تکمیل زنجیره تولید گل محمدی دردست اقدام است.

علی موذنی، شاغلان در فرایند برداشت و واحدهای گلابگیری سنتی شهرستان را ۱۰۰۰ نفر روز کار عنوان کرد و ادامه داد:گناباد رتبه ۱۴ سطح زیر کشت و تولید در استان خراسان رضوی و رتبه پنجم میانگین عملکرد تولید در واحد سطح گل محمدی استان را دارد و حدود ۸۰  نفر باغدار گل محمدی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی گناباد گفت: یکی از ویژگی‌های مهم و استثنایی گناباد بویژه بخش کاخک که درمنطقه بی‌نظیر است ، تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق تولید گل محمدی می‌باشد که این ویژگی مهم افزون بر تاثیر افزایش کیفیت اسانس و گلاب تولیدی، افزایش در طول فصل تولید و برداشت گل محمدی در شهرستان گناباد است .

حسین عطایی ادامه داد: برداشت این محصول در مناطق مختلف شهرستان از اواسط‌ فروردین ماه شروع و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد و نزدیک به  هزار نفر روز کارگر گل‌چین در طول فصل برداشت، فعالیت دارند.


نوشته شده توسط:reporter2 - 3662 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: 284
برچسب ها:
دیدگاه ها