مشق سازندگی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی؛ روستاهایی که یک به یک مقاومسازی میشوند

مقاومسازی روستاها و اهدای تسهیلات مهمترین راهکاری است که میتوان از این طریق میزان خسارات در روستاها را کاهش داد؛ امری که بنیاد مسکن متولی آن است.
با درایت و آیندهنگری حضرت امام (ره) و با هدف خانهسازی برای محرومین جامعه و عمران و آبادانی روستاهای کشور بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دو ماه بعد از آغاز انقلاب، تاسیس شد و این امر نشان میدهد که بنیاد مسکن از بطن انقلاب برخاسته است.
این بنیاد تاکنون منشاء خدمات زیادی به ویژه برای روستائیان بوده و با تلاش و کوشش نیروهای مومن و متعهد بنیاد، شاهد آن هستیم که مسئولان نظام روز به روز بر وظایف بنیاد از قبیل مطالعه طرح هادی، اجرای طرح هادی، صدور سند روستایی، واگذاری زمین روستایی و در سالهای اخیر اجرای بافت با ارزش روستاها و مسکن مهر میافزایند.
این بنیاد در شهرستانهای سراسر کشور نیز با قدرت و قوت پای کار است و وظایف خود را دنبال میکند و در زمینه عمران و توسعه روستایی قم برمیدارد.
شهرستان گناباد یکی از شهرستانهای خراسان رضوی نیز از برکات این نهاد برخوردار است و با قوت در زمینه عمران و آبادانی روستایی قدم برداشته میشود.
ناصر چیتگر؛ رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد در این زمینه میگوید: 62 روستای بالای ۲۰ خانوار در شهرستان داریم که ۵۸ روستا یعنی ۹۳ درصد این روستاها، مطالعه طرح هادی در آن به طور کامل انجام شده و ۲۵ روستا نیز طرح هادی در آن اجرا شده است و ۷ روستا نیز از محل اعتبارات ماده ۱۱ در دست اقدام است که شامل زیرسازی، جدول گذاری و کانیوو است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد بیان کرد: سه روستای «بیمرغ»، «قوژد» و «روشناوند» نیز از محل مانده اعتبارات سال ۹۸ در حال انجام است.
چیتگر در تعریف طرح هادی بیان کرد: طرح هادی روستایی در حقیقت یک نوع نقشه راه برای توسعه یک روستا محسوب میشود که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی را برحسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی یا طرحهای جامع ناحیهای تعیین میکند.
وی افزود: طبق برآوردها ۵۴ درصد خانههای روستایی مقاوم هستند و ۴۶ درصد غیر مقاوماند که از طریق تسهیلات خوبی که بنیاد مسکن در اختیار روستائیان قرار داده، میتوانند خانه بسازند؛ تسهیلات مسکن روستایی از ابتدا با پنج میلیون تومان شروع شد و اکنون به ۴۰ میلیون تومان رسیده، ضمن اینکه سود تسهیلات مسکن روستایی پنج درصد و زمان بازپرداخت این وام، ۱۵ ساله است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد عنوان کرد: طیفی از جامعه هدف که بضاعت مالی مناسبی ندارند متأسفانه قادر به استفاده از این تسهیلات نبودند و به همین دلیل در کشور تفاهم نامهای منعقد و براساس این تفاهم، مقرر شد که تا سقف ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض نیز به محرومین شود.
چیتگر تصریح کرد: ما در سال گذشته به ۳۵۰ نفر این تسهیلات را اعطا کردیم که ۱۴۲ واحد از آن برای محرومینی که تحت پوشش کمیته امداد و یا سازمان بهزیستی بودند، وام بلاعوض داده شد. در واقع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه داده شد و ۳۵۵ میلیون تومان نیز کمک بلاعوض گردید که از این ۱۴۲ واحد، ۳۵ واحد روستایی در روستاهای محروم کلاته نو، کلاته شیخی، محمد آباد و ملاعباس ساخته شد که کار ارزشمندی بود.
چیتگر با اشاره به حمایتهای مختلف بنیاد انقلاب اسلامی از روستائیان عنوان کرد: سال گذشته ۷۲ واحد آسیب دیده بر اثر باران و سیل داشتیم که ۹ واحد بازسازی کامل صورت گرفت. به آنها هم ۴۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه داده میشود، ۱۶ میلیون تومان بلاعوض کمک میشود و ۱۶۰ پاکت سیمان رایگان در اختیارشان قرار میگیرد و یا برای تعمیرات، سه میلیون تومان وام اعطا میشود؛ به فراخور بازدیدها و گزارشهایی که در روستاها حضور مییابیم، میبینیم در طی سالهای گذشته حتی در برخی از روستاهای خیلیکوچک، معابر روستا آسفالت شده و مردم پویایی و نشاط روستا را با این معبر آسفالت شده و جدولگذاریها حس میکنند.
رئیس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد اظهار داشت: از ابتدای سال ۹۵ تا ابتدای سال ۹۹، ۱۲ هزار تُن قیر رایگان مصرفی در اختیار دهیاری روستاها قرار گرفته که ۵۵۰ هزار متر مکعب از معابر روستا آسفالت شده است و این همان طور که اشاره کردید به پویایی و نشاط در روستا کمک کرده است.