وابستگی ۸۲ درصدی اعتبارات دولتی دانشگاهها | طرح آمایش مانع تبدیل شدن مجتمع به دانشگاه
معاون اداری و مالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت:بر خلاف دانشگاههای کشورهای دیگر که هیچ وابستگی به دولت ندارند در کشور ما دانشگاهها ۸۲درصد بودجهشان را از اعتبارات دولتی دریافت میکنند.
به گزارش پایگاه خبری گناباد(گنابادنیوز) علی خطیبی عصر امروز در آیین بهره برداری از طرحهای آموزشی مجتمع آموزش عالی گناباد اظهارداشت: دانشگاههای ماکمتر به سمت درآمدزایی از محل تحقیقات پیش رفته اند و بیشتر درآمدهای آنها به برگزاری کلاسها و دورههای آزاد و آموزشهای شبانه محدود میشود.
وی افزود: میزان وابستگی دانشگاه توکیوی ژاپن به درآمدهای دولتی که در سال ۲۰۱۲ رقم ۳۶ درصد بوده است در سال ۲۰۲۱ به ۱۰ درصد کاهش یافته است اما دانشگاههای ایران در سالهای گذشته بیشترین وابستگی را به بودجههای دولتی داشتهاند، بطوریکه ۸۲درصد از اعتبارات دولتی استفاده میکنند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای موفقیت در عرصه مصرف علم، باید ضریب نفوذ فعالیتهای علمی و دانشگاهی را افزایش دهیم و همه ظرفیتهای علمی دانشگاهی در خدمت جامعه قرار بگیرد.
خطیبیگفت: دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در زمینه اشتغال و کارآفرینی بدهکار جامعه هستند چرا که در آمریکا از هر ۵۰۰ مقاله دانشگاهی یک مقاله در مسیر نیازهای جامعه به فروش میرسد اما در کشورما اینطور نیست و این نشان دهنده پایین بودن سطح کاربردی تحقیقات دانشگاهی در مسیر توسعه و پاسخگویی به نیاز بخشهای مختلف است.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد:توسعه واحدهای فناور و پارکهای علمی و فناوری از برنامههای اصلی این حوزه است و ایجاد معاونت فناوری در ساختار این وزارتخانه به منظور بسترسازی بهینه برای این فعالیتها بسیار مورد اهمیت است.
وی ادامه داد: ایران در زمینه تولید علم رتبه نخست منطقه و رتبه شانزدهم جهان را دارد اما با وجود این موفقیت، از نظر مصرف علم در وضعیت مطلوبی قرار ندارد که باید با توسعه تحقیقات کاربردی، متناسب با نیاز جامعه این وضعیت بهبود پیدا کند.