چنگالی و تخم مرغ شیره دو غذای محبوب گنابادی ها در ماه رمضان + طرز تهیه
در ماه رمضان مواقعی پیش می آید که فرصت کافی برای درست کردن سحری وجود ندارد در این مواقع می توانید چنگالی و تخم مرغ شیره از غذاهای محلی گناباد را طبخ کنید.
چنگالی و شیره تخم مرغ از غذاهایی است که سریع آماده می شود و دارای ارزش غذایی بالا است که می تواند انرژی لازم را برای روزه دار در طول روز تأمین کند.
این دو غذا به خاطر سریع آماده شدن باعث شده در بین بانوان، دانشجویان و جوانان برای تهیه سحری در ماه مبارک رمضان مورد استقبال قرار گیرد همچنین به خاطر داشتن شیره انگور بسیار مقوی است و توصیه می شود در صورت نداشتن وقت لازم برای غذاهای دیر پخت از تخم مرغ شیره و چنگالی استفاده کنید.
طرز تهیه چنگالی
مواد اصلی چنگالی شیره انگور و نان محلی تافتون است.برای تهیه این غذا کمی روغن حیوانی در ظرف ریخته و آن راروی شعله قرار میدهیم تا داغ شود سپس شیره انگور را به آن اضافه میکنیم و با روغن هم می زنیم. پس از اینکه شیره گرم شد نان تافتون نگین شده را به آن اضافه میکنیم و آنقدر آنها را هم میزنیم تا تمامی تکههای نان به شیره انگور آغشته شود و در پایان کنجد و گردو آسیاب شده را به آن اضافه میکنیم.
طرز پخت تخم مرغ شیره
برای تهیه تخم مرغ شیره ابتدا تخم مرغ به تعداد کافی داخل یک کاسه ریخته و خوب هم می زنیم تا یک دست شود بعد به مقدار مورد نیاز شیره انگور را به تخم مرغ اضافه کرده و دوباره شروع به هم زدن میکنیم تا مایه یکدست تشکیل شود. سپس داخل ظرف روغن ریخته و آن را روی شعله قرار میدهیم تا داغ شود سپس مایه را داخل ماه تابه ریخته و شروع به هم زدن آن داخل ماهی ظرف می کینم تا جایی که مایع آن سفت شود و سپس با نان میل می کنیم.