آغاز کار با وام ۱۵میلیونی؛ جوانی که اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی را در عمل پیادهسازی کرد +تصاویر
عازم روستای « نوده گناباد» میشویم تا دیداری با فردی داشته باشیم که فعل خواستن را صرف کرده و امروز به عنوان یک جوان موفق الگویی برای جوانان شده است.
عازم روستای « نوده گناباد» میشویم تا دیداری با فردی داشته باشیم که فعل خواستن را صرف کرده و امروز به عنوان یک جوان موفق الگویی برای سایرین شده است.
وارد روستا که میشویم؛ آدرس محل کارش را که میپرسیم تقریباً همه آدرس را میدانند و ما را راهنمایی میکنند، در حاشیه روستا طویلهای با درب آهنی بزرگ زنگ زدهای رو به رو میشویم که در آن جوانی توانسته بر همه مشکلات پیروز و درهای پیشرفت را باز کند.
محمد شیرقاضی جوانی اهل روستای “نوده” گناباد است که با داشتن معلولیت و پشتکار فراوان امروز تبدیل به یک گاودار موفق شده، علی آراسته رئیس اداره بهزیستی گناباد که در این بازدید ما را همراهی میکند در طول مسیر از کمکهایی که به این جوان شده تعریف میکند و میگوید امروز با برنامه cbr توانستهایم مشاغل خوبی را ایجاد و معلولین را توانمند کنیم.
درب را که میزنیم جوانی جواب میدهد و درب را باز میکند، با دیدن رئیس اداره بهزیستی خنده بر لب مینشیند و ما را به داخل مجموعه خود میبرد، مجموعهای مرتب و تقسیمبندی شده، از او در زمینه کارش میپرسیم که میگوید در خانه نشستن برای یک معلول سم مهلکی است که او را به سمت نابودی میبرد.
معلولیت هیچ گاه یک محدودیت نبوده و هر فردی استعدادی دارد که فقط باید شکوفا شود، من در ابتدای شروع به کارم یک وام ۱۵ میلیون تومانی از بهزیستی گرفتم و شروع کردم که با حمایتهایی که انجام شد امروز ۱۵ راس گاو دارم و روزانه ۳۰۰ کیلوگرم شیر تحویل کارخانه میدهم.
شیرقاضی در حالی که از حمایتهای بهزیستی تشکر میکند میگوید همین که یک مسئول وقت میگذارد و وارد یک گاوداری میشود و به درددل من گوش میدهد برایم یک دلگرمی است.
آراسته رئیس بهزیستی گناباد میگوید: توانمندسازی معلولین اولویت ما بوده و در این راستا تسهیلاتی پرداخت کردهایم که امروز معلولین ما توانایی اداره زندگی خود را دارند و افراد موفقی بودهاند.
وی افزود: با پیگیریهای صورت گرفته امتیاز برق، کمک جهت خرید دستگاه شیر دوش، کمک جهت خرید دستگاه میکسر برای تولید خوراک دام، ۴ میلیون کمک هزینه مسکن در اختیار این مددجو قرار گرفته است.
رئیس اداره بهزیستی گناباد ادامه داد: یک وام ۵۰ میلیون تومانی نیز به ایشان پرداخت شده که توانسته گاوداری خود را گسترش دهد و امروز یک الگو برای سایر معلولین ما باشد که تقاضاهای دیگری در همین خصوص داشتهایم.
این گاودار گنابادی در زمینه مشکلات پیش روی خود نیز بیان میکند: در حال حاضر یکی از مشکلات کوچک بودن طویله است و توانایی ساخت مکانی بزرگتر را ندارم که اگر شرایط آن محیا شود باز هم میتوانم کارم را گسترش دهم.
شیرقاضی ادامه می دهد: کمبود نهادههای دامی نیز ما را به شدت اذیت میکند و نداشتن سرمایه در گردش هم سبب شده نتوانیم از بازار آزاد نهاده را خرید کنیم و از سویی هزینههای دارو برای دامها بسیار زیاد شده که اگر دامی بیمار شود مجبور به ذبح یا فروش میشویم.